
Šťavnaté borůvky v objetí jemného, voňavého těsta. Tak vypadá dezert, který provoní celou vaši kuchyň a vrátí vás do dětství i prázdnin strávených u babičky. Tato bublanina je navíc snadná na přípravu, k tomu krásně nadýchaná a samozřejmě skvěle chutná. Stačí pár minut práce a máte na stole vynikající moučník třeba k odpolední kávě.
Množství/Počet porcí: 12 porcí (plech/forma o vnitřních rozměrech 20 x 30 cm)
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 25 minut
Náročnost: snadné
Co budete potřebovat:
- 3 vejce
- 170 g hladké mouky
- 110 g moučkového cukru
- 1 balení kypřícího prášku do pečiva
- 55 ml slunečnicového oleje
- 55 ml plnotučného mléka
- 200 g čerstvých borůvek
Jak postupovat:
- Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a dejte ho stranou. Budete ho potřebovat až před samým dokončením těsta.
- Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny. Šlehání se nesnažte uspěchat, ať je základ kvalitní. Šlehejte až 5 minut.
- Poté si předehřejte troubu na 175 stupňů. Pečte horkovzduchem a plech s bublaninou vložte do nižšího patra.
- K vyšlehaným žloutkům přidejte olej, mléko, kypřící prášek i mouku a pokračujte ve šlehání tak dlouho, dokud nebude konzistence úplně hladká.
- Následně přidávejte po částech tuhý sníh, který opatrně zapracujte do těsta. Bublaninové těsto pak nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
- Přidejte čerstvé borůvky a vložte bublaninu do předehřáté trouby. Pečte ji 20 až 25 minut. Špejlí vyzkoušejte, zda už je bublanina hotová. Těsto by vám nemělo ulpívat na špejli.
- Nakonec bublaninu zaprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Tipy a rady: Chcete-li mít bublaninu ještě vláčnější, zkuste zaměnit mléko za vysokoprocentní smetanu. Do bublaniny se skvěle hodí i jakékoliv jiné drobné ovoce.
Produktový tip:
Pečte s elegancí a lehkostí pomocí nerezové trouby MORA

Hledáte troubu, která nejen skvěle peče, ale také dodá vaší kuchyni šmrnc? MORA VT 231 GX hravě splní veškeré vaše kulinářské sny! Její nerezový design s elegantním černým sklem dodá kuchyni moderní vzhled, ale to samozřejmě není všechno. Elektrická trouba MORA s ventilátorem a grilem totiž rozhodně nebude v kuchyni jen zdobit. Její funkce grilu se postará o křupavou kůrčičku na prvotřídních steacích a zeleninových pochoutkách. Nadchne vás ale i její intuitivní ovládání, prvotřídní výkon, objem 61 litrů a snadné čištění s funkcí EcoClean, která se o vše postará za vás. Elegantní styl, výkonnost a jednoduchost v jednom? Přesně taková je trouba MORA VT 231 GX s variabilním rozpětím teploty od 50 do 250 °C, která povýší vaše pečení na vyšší level. Trouba spadá do ekologické třídy A a stojí 5290 Kč.
MORA PLNÁ ŽIVOTA
MORA je součástí vašich kuchyní už neuvěřitelných dvě stě let! A právě pro letošní jubilejní rok plný oslav si pro vás připravila krásný dárek –200 dní na vyzkoušení! Oslavte 200 let značky MORA a využijte 200 dní na vyzkoušení spotřebičů při zakoupení uvedených modelů vestavných trub, desek, myček a chladniček MORA do 30. 11. 2025. Pro využití akce je nutné registrovat spotřebič do 14 dní od data nákupu. Více o akcích na www.mora.cz v sekci Promo Akce.