Potraviny, gastronomie

Zlatá éra Soare sekt: 20 medailí z Prague Wine Trophy!

Společnost Soare sekt a.s. dosáhla mimořádného úspěchu na prestižní soutěži Prague Wine Trophy, kde získala neuvěřitelných 20 medailí napříč svým portfoliem značek. Toto ocenění potvrzuje dlouhodobou kvalitu a výjimečnost vín a sektů, které společnost přináší na český a slovenský trh. […]

Potraviny, gastronomie

Dubajská čokoláda zvýšila cenu pistácií o 60 procent

Protože lidé po celém světě včetně Česka propadají mánii dubajské čokolády, ceny pistácií letí raketově vzhůru. Od začátku roky zdražily až o 60 procent. Za zvýšený zájem může právě tato luxusní pochoutka s bohatou pistáciovou náplní, kterou zpopularizoval virální trend ze sociálních sítí. Ceny se zvedly natolik, že pistácie se nyní obchodují za částky, za které je v roce 2024 kupovali koncoví spotřebitelé. Trh s pistáciemi tak čeká razantní proměna. […]

Potraviny, gastronomie

První obchodní řetězec v ČR vylepší nákupní prostředí pro lidi, a hlavně děti, s poruchou autistického spektra. Globus zavádí Modré hodiny

Globus jako jediný řetězec v Česku přizpůsobuje nákupní prostředí pro děti i dospělé s autismem. Každé úterý odpoledne zavádí takzvané Modré hodiny, během nichž budou v obchodech ztlumená světla a ztišené kasy, vypnuté rádio, nápomocné budou i mapy pro snazší orientaci na prodejně a speciálně vyškolený personál. Podle odborníků je to dobrá zpráva pro všechny lidi trpící autismem a jejich rodiny. Globus projekt úspěšně odzkoušel už v několika hypermarketech, všude spolupracuje na ideálním nastavení se spolkem ADAM – autistické děti a my, z. s., jejichž autističtí klienti se díky opatřením při nákupech cítily lépe. Modré hodiny nyní fungují v Globusu v Ostravě, Opavě, Olomouci a Havířově a od 25. února v Praze Štěrboholech. Do konce letošního června by měly být ve všech hypermarketech Globus. […]

Potraviny, gastronomie

Trh s rostlinnými produkty roste: Valsoia pokračuje v inovacích, aby uspokojila potřeby spotřebitelů

Zdravý dezert – může něco takového existovat? Již ano. S rostoucí poptávkou po rostlinných výrobcích vznikají nové možnosti ve všech kategoriích, včetně dezertů a zmrzlin. Podle IndustryARC[1] by měl celosvětový trh s rostlinnými alternativami mléčných výrobků do roku 2030 dosáhnout 28 miliard USD a růst složenou roční mírou růstu (CAGR) 8,7 %. […]

Blendea
Potraviny, gastronomie

Novinky pro zdraví: Na jakou z nich vsadíte tentokrát?

Potřebujete zklidnit své zažívání, pomoct tělu s trávením nebo s rychlejším odburáváním tuků? Chcete ochránit organismus proti plísním i jiným onemocněním a celkově podpořit svou vitalitu? Vyberte si některou z novinek od české značky Blendea a pojďte svému zdraví tou nejkratší cestou naproti. […]

Potraviny, gastronomie

Hřejivé zimní chutě: Rohlík přináší výběr masa a zeleniny pro dokonalé zimní pokrmy

Zima je v plném proudu a s ní přichází chuť na teplá, sytá a výživná jídla. Podle statistik v zimních měsících vzrůstá spotřeba masa a kořenové zeleniny o desítky procent, přičemž nejoblíbenější jsou pomalu dušené pokrmy a vydatné polévky. Rohlík nabízí nejširší výběr kvalitního masa a sezónní zeleniny, které jsou ideální pro přípravu tradičních zimních pokrmů, jako jsou pomalu dušené hovězí steaky, bohaté masové guláše nebo hutné polévky s kořenovou zeleninou. […]

Potraviny, gastronomie

Výběrová káva i gastronomie na míru: Výstaviště PVA EXPO PRAHA spustilo nový koncept občerstvení

Letňanské výstaviště PVA EXPO PRAHA pokračuje v intenzivní inovaci svých prostor a rozšiřování služeb pro návštěvníky, vystavovatele i partnery. Jeden z nejvytíženějších veletržních objektů v Česku, který v rámci svých dlouhodobých strategií akcentuje cestu k udržitelnosti, ekologickému provozu a zvyšování komfortu, přichází s další novinkou ve svých službách. O občerstvení se v halách areálu nově starají moderní gastronomické provozy PUZZLE restaurant a Clara Café fungující v oblíbeném Aquapalace Praha. […]