
Právě v těchto dnech dozrává na farmách kolem španělské Valencie sladké šťavnaté ovoce kaki Persimon Bouquet. Jeho chuť, konzistence a absence pecek z něj dělají vynikající doplněk každodenních jídel. A díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů je výborným pomocníkem zdraví do podzimních plískanic.
Salát s brusinkami a balkánským sýrem spojuje sladkou chuť kaki s kyselostí brusinek a slaným balkánským sýrem. Díky tomu vzniká originální kombinace, která vás příjemně překvapí.
Připravte si na čtyři porce:
- 3 kaki Persimon Bouquet
 - 2 manga
 - 250 g listového salátu
 - 150 g balkánského sýra
 - 2 lžíce pomerančové šťávy
 - hrst čerstvých brusinek
 - olivový olej
 - med
 - nasekané vlašské ořechy
 - sůl
 - pepř
 
Do mísy dejte listový salát. Přidejte pomerančovou šťávu, asi lžíci oleje a vše opatrně promíchejte. Salát osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Přidejte oloupané a na plátky nakrájené kaki, brusinky a nasekané ořechy. Poté přidejte rozdrobený sýr a salát nakonec pokapejte medem.
zdroj: nejkaki.cz
