Restaurace Goldie hotelu Nautilus se stala součástí prestižního Michelin Guide 2026 a získala ocenění Bib Gourmand.

Praha 12. prosince 2025 (PROTEXT) – Restaurace Goldie v Boutique hotelu Nautilus na Žižkově náměstí v Táboře, byla poprvé zařazena do celosvětově respektovaného gastronomického průvodce Michelin Guide 2026 s oceněním Bib Gourmand jako jedna z 18 oceněných restaurací v České republice.

Ocenění Bib Gourmand, patří podnikům nabízejícím „výjimečné jídlo za rozumnou cenu“

Toto mezinárodní uznání potvrzuje výjimečnou kvalitu, originalitu a dlouhodobě vysoký standard gastronomie, kterou Goldie pod vedením šéfkuchaře Martina Košťála nabízí.

Inspektoři Michelin Guide ocenili zejména moderní pojetí české kuchyně, které v Goldie stojí na lokálních surovinách, čistotě chutí a hlubokém respektu k řemeslu i tradicím regionu. Zkušený tým restaurace propojuje současné kulinární techniky s autentickým rukopisem jižních Čech – kombinace, která vzbudila zaslouženou pozornost.

„Zařazení do Michelin Guide je pro nás obrovským závazkem i poctou. Vnímám jej jako ocenění práce celého týmu Goldie, od kuchyně až po servis. Je to silná motivace pokračovat v tom, co nás naplňuje a baví. Našim hostům slibujeme, že budeme i nadále s pokorou a poctivostí posouvat hranice moderní gastronomie v Táboře i celém regionu,“ říká šéfkuchař Martin Košťál.

Restaurace Goldie nabízí sezónní à la carte menu, tématické degustační večery a výběr pokrmů inspirovaných jihočeským regionem. Klíčovou součástí konceptu jsou i dlouhodobé vztahy s místními dodavateli, farmáři a vinaři, kteří spoluutvářejí gastronomickou identitu podniku.

Zařazení do Michelin Guide dále upevňuje pozici Goldie jako jedné z nejvýraznějších restaurací v jižních Čechách a potvrzuje její rostoucí význam na české gastronomické scéně.

 

Kontakt:

Boutique hotel Nautilus Tábor – Restaurace Goldie

E-mail: sales@hotelnautilus.cz

Tel.: 734 749 574

https://www.hotelnautilus.cz/cs/